Region Midtjylland forbedrer responstider
Ambulancerne i Region Midtjylland havde mere travlt, men kom også en anelse hurtigere frem i 2018 end året før.
Der var en del flere udrykningskørsler for ambulancerne i Region Midtjylland i 2018 end året før. Alligevel forbedrede regionen de gennemsnitlige responstider en lille smule.
- Det er et logistisk puslespil at sikre, at de mest syge får ambulancen hurtigst, og de nye tal ser rigtig flotte ud, siger formand for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland, socialdemokraten Henrik Gotlieb Hansen.
Fra 2016 til 2017 steg antallet af ambulancekørsler med 3,5 procent fra 150.839 til 156.097. Også sidste år havde ambulancerne mere at se til. I 2018 steg aktiviteten yderligere 1 procent til 157.666 kørsler, det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.
- Det er især antallet af akutte kørsler, der stiger. Det gælder både den såkaldte hastegrad A, som er kørsler til patienter med livstruende sygdom og hastegrad B, som også er hastende, men hvor patientens liv ikke er truet, skriver regionen i meddelelsen.
Forbedrede responstider for akutte kørsler
Målene for de 66 ambulancers responstider er netop opsat efter hvilken type kørsel, der er tale om. Kørslerne er inddelt i A, B, C & D kørsler, begyndende med A efter, hvor akut patientens situation er. Selv om antallet af akutte kørsler er steget, er det lykkes ambulancerne at forbedre de gennemsnitlige responstider.
For eksempel viser de nye tal for A-kørsler, at 80,3 procent var fremme på under ti minutter. Det er 5,5 procent flere end servicemålet, der er lyder på, at 75 procent af ambulancerne skal være fremme på under ti minutter.
For kørsler med hastegrad B er det et servicemål, at 60 procent skal være fremme på under 15 minutter. Her var Region Midtjylland under målet i 2017, men er i 2018 trukket op igen fra 58,1 procent til nu 60,5.
Også det andet servicemål for B-kørsler, hvor 75 procent af ambulancerne skal være fremme på under 20 minutter overholdes på i alt 78,5 procent af ambulancekørslerne.
Flere ambulancebaser
Region Midtjylland understreger, at regionsrådet følger udviklingen tæt, og løbende vurderer, om det præhospitale beredskab, som det hedder på hospitalssprog, skal forbedres eller udvides.
- Vi har et vågent øje på de særlige udfordringer med responstiderne i de mere tyndtbefolkede områder. I 2018 har vi for eksempel oprettet tre nye fremskudte ambulancebaser i Ryomgård, Vinderup og Ry for på sigt at forbedre responstiderne i disse områder, siger Henrik Gottlieb Hansen i pressemeddelelsen.