Vestjyde i England er lettet efter valget: - Det har været en farce
Peter Eckhardt fra Struer har boet i England i ti år. Han håber, at gårsdagens valgresultat betyder, at der kommer afklaring på Brexit.
Gårsdagens valg i Storbritannien blev en stor sejr til Boris Johnson, de konservative og Brexit-fortalerne.
Premierministerens parti har nu mere end halvdelen af mandaterne i Underhuset.
Og selvom alt tyder på, at Boris Johnsons valgsejr betyder, at Storbritannien forlader EU ganske snart, er vestjyske Peter Eckhardt lettet over resultatet.
Han har boet i Surrey i England i ti år, hvor han er administrerede direktør i den engelske virksomhed Gainsborough Specialist Bathrooms.
Før det boede han med sin familie i Struer.
- Personligt er jeg lettet over, at der trods alt er en kommet en afklaring. Det er vigtigt for samfundet og økonomien. Det har været en farce at følge, siger Peter Eckhardt.
Den klare sejr til Boris Johnson betyder højst sandsynligt, at der falder mere ro om Brexit.
Det er tiltrængt, fortæller Peter Eckhardt.
- Det har været et langtrukkent og håbløst forløb, hvor politikerne ikke har kunnet skaffe flertal for noget som helst, siger han.
Langtrukne forhandlinger
Han mener, at man nu trods alt har et parlament, der kan træffe en beslutning.
- Jeg oplever, at der har været en Brexit-træthed, og at det simpelthen er derfor, det er lykkedes de konservative at trække Labour-vælgere over, siger han.
Som dansk statsborger, der bor og arbejder i England, lægger Peter Eckhardt dog ikke skjul på, at han gerne så, at England blev i EU.
- Hvis jeg havde kunnet stemme, havde jeg stemt for at blive. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det havde været bedre for Storbritannien at blive i Unionen. Men jeg er lettet over valgresultatet, fordi man har brug for en løsning nu, siger han.
Peter Eckhardt føler ikke, han har det store at miste ved et Brexit. Han er ret sikker på, at det ikke kommer til at få konsekvenser for ham og hans familie.
- Der har været nogle fremme og sige, at man skal begrænse den udenlandske arbejdskraft i England. Men samfundet har brug for, at der er et vist flow af arbejdskraft, så jeg er overbevist om, at der bliver rundet nogle kanter af, siger han.
Peter Eckhardt peger blandt andet på, at sundhedssektoren, som han handler med, er meget afhængig af udenlandsk arbejdskraft.
- Det er ikke realistisk, at landet kan lukke sig helt om sig selv, siger han.