Stor julegave til kræftbehandling: Millioner ruller på sygehuse
Ekstra kræftpenge skal bruges på kvalitet, kapacitet og nyt udstyr
Den midtjyske kræftbehandling løftes med flere medarbejdere, nye arbejdsgange, ny teknologi og hjælp fra kunstig intelligens (AI).
Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.
Kræftbehandlingen i hele regionen får et løft med ekstra 24 mio. statslige kræftpenge, som regionsrådet netop har godkendt fordelingen af.
- Vi understøtter kræftbehandling på alle hospitaler med ekstra midler. I takt med at flere lever længere, vil flere få kræft. Hospitalerne fortjener ros for at fokusere på hvordan vi kan udrede og behandle flere uden at slække på den konstante udvikling af kræftbehandlingen, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen.
Den midtjyske kræftbehandling løftes med flere medarbejdere, nye arbejdsgange, ny teknologi og hjælp fra kunstig intelligens (AI).
- Jeg glæder mig over at medarbejdere og ledere har blik for at bruge midlerne til at øge kvaliteten og hastigheden ved diagnosticering. Og så er det interessant at følge, hvordan fx AI kan være med til at øge patientsikkerhed og spare på vores knappe personaleressourcer, så de kan anvendes andre steder. Som formand for hospitalsudvalget, glæder det mig at alle hospitaler får ressourcer og har fokus på at arbejde sammen, siger Purnima Erichsen (K).
Regionshospitalet Randers får penge til at gennemføre 330 flere kikkertundersøgelser og analysere 100 ekstra vævsprøver, så patienter hurtigere kan få afklaring og hospitalet minimere ventetid i behandlingen.
Regionshospitalet Horsens kan fortsætte særlige tiltag til ældre skrøbelige kræftpatienter, hvor speciallæger i ældresygdomme fører tilsyn før og efter kræftoperationer. Målet er at skåne patienterne for komplikationer, forlængede hospitalsophold, genindlæggelse og funktionstab.
Regionshospitalet Gødstrup får bl.a. penge til flere kliniske analyser og flere operationer af hudkræft og celleforandringer i livmoderen. Hospitalet regner med at kunne tilbyde 225 ekstra forundersøgelser og ca. 450 kontroller af hoved-halskræft.
Aarhus Universitetshospital, AUH, får penge til 21 forskellige tiltag. Hospitalet vil blandt andet operere ca. 234 flere kræftpatienter i weekender og sent på hverdage. Ved ca. 3800 årlige strålebehandlinger skal kunstig intelligens (AI) hjælpe med at øge patientsikkerheden og spare lægetid. Derudover skal nyt udstyr, opkvalificering af medarbejdere og tæt samarbejde med patienter fortsat udvikle effektive og sammenhængende behandlingsforløb.
Hospitalsenheden Midt kan med de ekstra midler løfte behandlingen af brystkræftpatienter med en ekstra brystkirurg, flere sygeplejersker og ekstra undersøgelser med PET- og CT-scannere.