Kolleger frustrerede efter overlæges afskedigelse: - Det er en svinestreg
Kollegerne til den nu fratrådte overlæge Ulrich Fredberg er fortørnede over det forløb, de har været vidner til i forbindelse med afskedigelsen.
Frustrationerne har onsdagen igennem fået frit løb på sygehuset i Silkeborg.
Medarbejderne på Diagnostisk Center mener, at deres, nu fratrådte ledende overlæge, Ulrich Fredberg, har været udsat for et karaktermord, efter han tirsdag blev afskediget.
- Jeg synes, det er en svinestreg. Alle, jeg har talt med, har været utilfredse med det og er noget frustrerede over, hvad der så skal ske her i Silkeborg, siger Marianne Mariegaard, der er sygeplejerske på hospitalet i Silkeborg.
Også overlæge Henning Glerup er forundret over forløbet.
- Det er jo en offentlig henrettelse. Det er en domsafsigelse uden, at den anklagede har mulighed for at udtale sig.
Fratrædelsesaftale blev indgået tirsdag
Hospitalsledelsen forsøgte onsdag at glatte tingene ud overfor medarbejderne, men tilliden til ledelsen er ikke i top lige nu.
- Det kan jeg godt forstå, den ikke er. Det har været en usædvanlig proces, det her. Vi er også kede af, at vi må tage den beslutning at indkalde Ulrich Fredberg til en samtale, lyder det fra lægefaglig direktør for Hospitalsenhed Midt, Claus Brøckner Nielsen.
En samtale, der tirsdag endte med, at Ulrich Fredberg indgik en fratrædelsesaftale.
- Jeg kunne sige op, jeg kunne indgå en aftale, og jeg kunne lade mig fyre. Det var reelt set de muligheder, der var, siger Ulrich Fredberg.
Fratrædelsen kommer efter en længere periode med samarbejdsproblemer om den scanningsmetode, der bliver brugt i Silkeborg ved undersøgelser for lungekræft.
Spørgsmålet er dog, om der ligger mere bag. Overlæge Henning Glerup mener, det sagtens kan være tilfældet.
- Han er en kontroversiel person, så der kunne godt ligge andre ting bagved. Selve sagen er der ikke ret meget i, mener jeg.
Fredberg: Der er blevet arbejdet på at få mig fyret
Hovedpersonen selv, der også sidder i regionsrådet for Venstre, er ikke i tvivl om, at han har gjort sig upopulær på ledelsesgangen både i regionshovedkvarteret og i Hospitalsenhed Midt.
- Jeg har haft en klar fornemmelse af, at der har været arbejdet på det her gennem de seneste par år. Det er faktisk længe siden, jeg skrev til Anders Kühnau (formand for regionsrådet, red.) og brokkede mig over, at det var for åbenlyst, at man gik efter at få mig fyret, siger Ulrich Fredberg.
Hospitalsledelsen afviser kategorisk, at der skulle ligge den slags motiver bag.
- Det handler det slet ikke om. Det handler om samarbejdsproblemer i forbindelse med denne proces og også i forbindelse med forskningsresultater og andre forhold, siger Claus Brøckner Nielsen.
Er I blevet bedt om at finde noget på Ulrich Fredberg, der kunne bruges til at komme af med ham?
- Nej, det er vi godt nok ikke. Vi kan ikke bestilles til at fyre nogen, lyder det.
Tilbage står medarbejderne og frygter, at overlægens farvel kan blive begyndelsen på enden for Diagnostisk Center i Silkeborg.
- Det er det, vi frygter. Og det skal man være klar over. Der står ikke lige en afløser klar med hans kapacitet, siger sygeplejerske Mariane Mariegaard.
Ulrich Fredberg, der har arbejdet på sygehuset i Silkeborg i 23 år, vil nu have undersøgt forløbet, der førte til hans afsked.