Rekord-regnskab: Silkeborg omsætter for 113 millioner
Silkeborg IF Invest præsenterer historisk godt regnskab med en omsætning på et trecifret millionbeløb og tjener 16 millioner før skat.
Det kører ret godt for fodboldklubben Silkeborg IF. Klubben ligger godt til i 1. division med en realistisk mulighed for at komme i oprykningsspillet til landets bedste fodboldrække. Samtidigt offentliggør klubben nu sit bedste regnskab i de 37 år selskabskonstruktionen Silkeborg IF Invest A/S har stået bag klubben.
- Alt i alt er det et godt regnskab, som vi naturligvis er tilfredse med. Det viser, at vi er et robust foretagende med styr på den økonomiske del af forretningen, siger Silkeborg IF Invest A/S’ adm. direktør, Kent Madsen.
Spillersalg giver overskud på bundlinjen
Klubben spillede pokalfinale mod Brøndby i maj måned, som klubben godt nok tabte. Men kampene frem mod finalen og selve finalen var med til at generere penge. Det samme var det dramatiske nedrykningspil mod FC Helsingør og Esbjerg.
Udover det historisk store overskud lander omsætningen for første gang nogensinde på et tre-cifret millionbeløb, helt præcist 113,6 mio. kr.
Det har skæppet godt i kassen, at det er lykkes klubben at udvikle talenter og sælge dem. I det forgangne år har Silkeborg IF hentet netto 22,5 mio. kroner på transfermarkedet, primært på salg af tre af klubbens "egne" spillere, Robert Skov til FC København, Jens Martin Gammelby til Brøndby og Sammy Skytte til FC Midtjylland.
Det er fjerde år i træk, Silkeborg IF Invest A/S kommer ud med sorte tal på bundlinjen, og det betyder at egenkapitalen er vokset til 189,1 mio. kr. – en stigning på cirka 40 mio. kr. over de seneste fire år.
- Men udviklingen i 2. halvår, der isoleret set har givet et driftsunderskud på ca. 3,5 mio. kroner for den samlede virksomhed, naturligvis med baggrund i nedrykningen til NordicBet Ligaen, viser også at vi fortsat er sårbare overfor skuffende sportslige resultater, siger Kent Madsen.
Forsigtige forventninger
Silkeborg IF Invest A/S driver udover fodbold også erhvervsudlejning af Papirfabrikken og hotel- og konferencedrift i Radisson Blu Hotel Papirfabrikken. Både erhvervsområdet Papirfabrikken og hotellet er ligesom fodbold-delen 100 procent ejede dattervirksomheder.
- På trods af nedrykningen har fodboldaktiviteten selvstændigt realiseret et overskud på 7 mio. kr., naturligvis med baggrund i de betydelige transferindtægter, forklarer Kent Madsen.
Udlejning af Papirfabrikken kører stabilt og har givet overskud på 13,3 mio. kr., inkluderet en nedskrivning i ejendoms-værdien på 3,3 mio. kr., primært på grund af lidt flere ledige kvadratmeter end året før, samt omkostninger i relation til byggeaktiviteterne på Papirfabrikken.
Forventningerne til det igangværende regnskabsår er forsigtige. De lyder på, at resultatet lander et sted mellem minus 5 mio. kroner og plus 5 mio. kroner, oplyser klubben i en pressemeddelelse.
- Det er naturligvis usikkerheden om vores sportslige fremtid efter sommerferien, der påvirker forudsigelsen. Rykker vi op, kommer vi til at ligge på plus-siden, og mislykkes vi, lander vi på minus-siden.
- Vi vurderer dog, at der også i 2019 vil være muligheder for transferindtægter, men vi kan jo ikke vide det, siger Kent Madsen.