Glem rejser og højskole: Jonathan og Signe holder sabbatår som testpersonale
Flere unge vælger at bruge sabbatåret på at være testpersonale, nu hvor de ikke kan lave normale sabbatårs-aktiviteter.
Jonathan Mølgaard havde egentlig lagt planer for sit sabbatår. Han skulle have været med til at stå for skøjtebanen i Skive.
Men grundet corona-nedlukningen har han fundet på at lavet noget helt andet. Han er nemlig blevet ansat som testpersonale i Skive Kommune.
- Det var ikke den måde, jeg havde tænkt, jeg skulle bruge mit sabbatår, siger Jonathan Mølgaard til TV MIDTVEST.
Det samme job har Signe Møller Nielsen fået, og også hun skulle have lavet noget helt andet i sit sabbatår. Hun skulle nemlig have været på højskole.
Men planerne har ændret sig, og i stedet brugte de begge onsdagen på Brårup Skole i Skive, hvor de testede personale og afgangselever for corona.
- Jeg tror personligt, at jeg godt kan lide at føle, at jeg laver noget, der giver mening, og noget jeg vil huske på, siger Jonathan Mølgaard.
- At det så samtidig er noget, der hjælper hele samfundet, er jo bare et plus, siger Signe Møller Nielsen til TV MIDTVEST.
De unge mennesker er vigtige
Og det giver bestemt mening og hjælper samfundet. For i Skive og omegn er det primært unge mennesker, der går forrest i kampen mod corona.
- Det har en helt essentiel betydning, at sådan nogle unge mennesker som dem tager imod opgaven og er med til at løse den. Det ville være svært at få til at lykkes uden, siger Mette Nielsen, der er souchef for Skives skole- og dagtilbud.
Med deres lave alder følger måske ikke så meget erfaring, men ikke desto mindre får de masser af skulderklap af skolelederen, hvis elever de tester.
Det gode testpersonale er nemlig det, der får eleverne til at føle sig trygge.
- Man kan godt være lidt nervøs, når man skal over og testes. De unge mennesker her stiller gode spørgsmål til eleverne og de ansatte, som er med til at gøre, at de slapper af, siger Jette Præstholm, der er skoleleder ved Brårup Skole.
For de unge mennesker blev sabbatåret ikke, som de havde drømt om.
Men når man nu ikke kan rejse eller komme på højskole, så er det dejligt, at man trods alt har noget at tænke tilbage på, når coronaen engang er ovre.
- Når jeg bliver ældre og bliver spurgt, hvordan det var under nedlukningen og coronakrisen, så siger jeg, at jeg var en af dem, der fik den specielle opgave at være næsepoder, siger Jonathan Mølgaard.