Sygehusbyggeri forsinket endnu engang –forbløffet ledelse varsler konsekvenser

Region Midtjylland oplyser, at byggeriet af sygehuset i Gødstrup er forsinket endnu engang. Det får Hospitalsenheden Vest til at stramme kravene til byggerådgivere og entreprenører.

3:20
Hospitalsledelsen overvejer nu at smide byggerådgivere på porten. Flere entreprenører står til en bod.

Tidsplanen for sygehusbyggeriet i Gødstrup er endnu engang overskredet.

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Ifølge den oprindelige tidsplan skulle hospitalet have været færdig til, at nøglerne kunne overdrages og indflytningen gå i gang i september 2020. Planen var at kunne åbne for patienter i slutningen af marts 2021. 

Men hospitalsdirektøren konkluderer i en pressemeddelelse i dag, at byggeriet går for langsomt. Forsinkelserne betyder, at nøglerne først kan overdrages i januar 2021 - altså fire måneder senere end planen.

- Jeg er både ærgerlig og forbløffet over, at vi er kommet hertil. Jeg har svært ved at forstå, at tidsplaner ikke overholdes som forudsat. Den måde at arbejde på er stærkt utilfredsstillende, udtaler hospitalsdirektør Poul Michaelsen i pressemeddelelsen.

Forsinkelsen betyder, at sygehuset tidligst kan tages i brug i sommeren 2021, fordi flytteprocessen vil tage i omegnen af seks måneder. En ny, præcis dato for åbning er endnu ikke meldt ud.

Fyringer på vej?

Det er især opførelsen af akutmodtagelsen, som ikke kan nå i mål til tiden. 

Region Midtjylland og Hospitalsenheden Vest går nu i gang med en grundig gennemgang af rådgivningsvirksomhedernes indsats. 

- Vi skal have optimeret vores processer. Inden udgangen af denne måned har vi som bygherre afklaret, om vores setup på rådgiversiden er solidt nok til at komme helt i mål. Vi skal meget snart kunne overtage et helt byggeri af god kvalitet, udtaler hospitalsdirektør Poul Michaelsen.

Forsinkelsen sker på trods af, at Hospitalet og Region Midtjylland har taget både dagbøder og voldgiftssager i brug for at sætte skub i tingene på byggepladsen.

- Nu må entreprenørerne vise sig at være opgaven voksen og stille det nødvendige mandskab til rådighed på byggepladsen. Vi sanktionerer den manglende fremdrift med de værktøjer, vi har til rådighed: dagbøder og voldgiftssager. Det gør vi i dag, og det gør vi i morgen,  udtaler projektdirektør Carsten Kronborg i pressemeddelelsen.

Forsinkelserne kommer til at koste 14 millioner kroner om måneden efter 1. april 2021.