Iværksættere har næsten ingen fritid: - Det er stukket helt af
Det lille orange bær, havtorn, har sendt Alexander Bengtsen og Rasmus Thøgersens salg af økologisk læskedrik på himmelflugt.
Eventyret begyndte i et lille blåt køkken på Nørrebro i København. Bevæbnet med blender, køkkenvægt og økologiske bær fra Thy eksperimenterede Alexander Bengtsen og Rasmus Thøgersen sig frem til de helt rette blandinger til en ny læskedrik, der skulle udvide sortimentet i is-firmaet Vild Is, der ligger i Vorupør.
- Vi fandt ud af, at vi kunne ikke leve to mennesker af at sælge is to måneder om året, konstaterede makkerparret med et smil i 2023 i TV-serien "Bølgen". Her fulgte TV MIDTVEST i et halvt år fire iværksættere og surfere i Vorupør og deres kompagnoner
Køkken-eksperimenterne blev til to forskellige smagsvarianter - aronia og hvide ribs. Og her et år senere er endnu en læskedrik kommet til - denne med havtorn. Og nu er salget nærmest eksploderet.
Helle Havthorning
- Det er stukket helt af. ”Helle Havthorning”, som vi kalder den, udkom i april og på to måneder solgte vi lige så meget som på et halvt år sidste år, fortæller Alexander Bengtsen.
Resultatet er, at han og makkeren Rasmus Thøgersen lige nu ligger vandret, fordi de både har travlt i produktionen, til tider selv er med til at sanke bærrene og derudover selv kører rundt med varer til et stigende antal kunder i hele landet.
I weekenderne er de ofte på festival for at brande deres produkter - og selvfølgelig sælge dem.
- Der er ikke meget tid til at surfe lige nu, indrømmer Alexander Bengtsen, men understreger, at makkerparret stadig kører efter devisen, at "det skal være grineren" at gå på arbejde.
- Vi øver os i at sige nej til ting, men det er lidt svært lige nu, erkender han og understreger, at de selvfølgelig er super glade for at salget går så godt.
Nomineret for læskedrik
Successen for Vild Is-firmaet bliver forstærket af, at deres læskedrik er kommet i finalen til en pris for bedste drikkevarer i konkurrencen "Sol over Gudhjem".
- Folk har taget rigtig godt imod det. Det er lidt dyrere end sodavand, men der er også rigtig meget bær i, og og så bruger vi hverken smagsforstærkere eller E-numre, forklarer Alexander Bengtsen.
Også is-salget hos Vild Is er væsentligt forbedret i forhold til sidste år på trods af vejret.