Inger Støjberg: Jeg har oplevet skub og spytklatter

Overfaldet på statsminister Mette Frederiksen (S) skal tages alvorligt og må ikke bagatelliseres. Det siger Inger Støjberg torsdag på Folkemødet.

20240613-115828-L-1920x1281we
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Danmarksdemokraternes partiformand, Inger Støjberg, har oplevet skub, tilråb og spytklatter.

Faktisk er en mand for nogle måneder siden blevet idømt en fængselsstraf for at have kastet væske efter hende.

Det fortæller Inger Støjberg i sin tale torsdag på Folkemødet, der finder sted på Bornholm i disse dage.

- Det er også min hverdag. Jeg bliver også råbt af på gaden, siger hun.

Meldingen fra Inger Støjberg, der er født i Salling, kommer, efter statsminister Mette Frederiksen (S) blev slået på armen af en mand på Kultorvet i København for knap en uge siden.

Frederiksen har selv udtalt, at hun er rystet over episoden, og hun deltog ikke i Socialdemokratiets valgfest søndag i forbindelse med EP-valget, ligesom hendes program for Folkemødet også er blevet korrigeret.

- Uanset om der lå politiske intentioner bag eller ej, så synes jeg, at en alarmklokke bør ringe hos os alle sammen, når vores statsminister bliver fysisk angrebet, siger Inger Støjberg på Folkemødet.

Danmarksdemokraternes formand understreger, at det, som statsministeren oplevede, på "ingen måder må bagatelliseres".

Et skred i Danmark

Det er første gang, Danmarksdemokraternes formand fortæller om episoderne offentligt. Støjberg fortæller, at hun ikke siger det højt, fordi "nogen skal have ondt af mig".

- Det er for at sige, at der er skred i nogle fundamentale ting i Danmark i øjeblikket. Det skal vi ikke acceptere, siger hun.

Inger Støjberg siger, at hun ikke har villet give "voldsmændene den opmærksom, det ville få, hvis det kom ud i offentligheden".

- Ligesom jeg har altid har haft et ønske om at beskytte familie og venner for de bekymringer, der følger med, hvis de vidste, hvad der foregik, siger Støjberg.

Til TV 2 siger Støjberg, at tiden er kommet til, at politikerne siger, at "det er sådan, verden er".

- Det er ikke noget, statsministeren finder på. Det er rigtigt, siger Støjberg:

- Da jeg startede i politik, foregik der nogle ting på nettet. På et tidspunkt rykkede det ud på gaden. Og dét er grænseoverskridende.