Hvis Kis ka'

Jurister brød ud i latter, da døren åbnede

Et fællesmøde i Civilstyrelsen fik pludselig en uventet gæst. Og så snart de så hende, vidste mange hvad der skulle ske.

0:28
Kis Østergaard fik alle de 120 fra Civilstyrelsen til at rette sig op, grine og lave øvelser.
Foto: Frederik Helms og Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Hahahahhaha.
Et stort grin afbryder direktøren i Civilstyrelsen og spreder sig i salen. De er ved at holde, hvad de troede var et helt almindeligt fællesmøde, da døren åbner og 88-årige Kis Østergaard træder ind i rummet.

- Det er jo Kis, udbrød jeg. Og så var der et par kollegaer som ikke kendte hende, så sagde jeg bare 'Hvis Kis Ka’', lyder det fra Pia Larsen, der er kontorfunktionær hos Civilstyrelsen i Viborg.

Mange af hendes kollegaer genkendte hende også, og havde godt regnet ud, at nu skulle de nok til at bevæge sig sammen.

88-årige Kis Østergaard fik de ansatte i Civilstyrelsen til at spænde ballerne.
88-årige Kis Østergaard fik de ansatte i Civilstyrelsen til at spænde ballerne.
Foto: Frederik Helms og Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Der var en særlig god grund til, at Kis Østergaard tog forbi et kontorlandskab. Der er nemlig mange, som bruger hele deres arbejdsdag siddende foran en skærm, og mange af dem har brug for en kærlig opsang.

- Det er kun når man har pause, man kan bevæge sig, og så falder man let sammen. Man kan se på deres holdning, hvem der har siddet flest år bag ved skrivebordene og kropssprog smitter, fortæller Kis Østergaard.

Det er måske nok en generalisering af dem, som arbejder på et kontor. Men hos Civilstyrelsen ryster de nu ikke helt på hovedet over Kis' beskrivelse.

- Der er meget sygefravær, og meget kan jo skyldes, at vi ikke får bevæget os nok. Så jeg kan sagtens se, at det kan gøre godt at bevæge os lidt mere, fortæller Marie Løye Balle, som er kontorfuldmægtig.

Man bliver 'bagdelsubevidst'

Der var udvalgt helt særlige øvelser til Civilstyrelsen af Kis.

- De skal fornemme, at der sker noget inde i kroppen bare de laver en lillebitte bevægelse, forklarer hun.

Derfor bliver de bedt om at spænde ballerne.

- Så retter man sig op, lyder der fra Kis Østergaard.

Inden hun tilføjer:

- Hvis man ikke kan mærke sin bagdel, hvad sker der så? Så bliver man 'bagdelsubevidst', forklarer Kis Østergaard, og viser, hvordan man kommer til at se doven ud når man går uden at tænke på bagdelen.

Se hvad hun mere præcist mener i hele programmet: 'Hvis Kis Ka': Hos Civilstyrelsen' lige herunder eller på TV MIDTVEST PLAY.