Myndigheder hængt ud: Minister vil invitere aktivister på kaffe

En kop kaffe skal forsøge at lægge en dæmper på stridigheder mellem dyreaktivister og myndigheder.

20240829-170739-L-7734x5156ma
Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Fødevareminister Jacob Jensen giver gerne en kop kaffe til de dyreaktivister, der hænger myndigheder og dyreejere ud for korruption og dyremishandling i Facebook-gruppen ”Stop Vanrøgt Af Dyr Bag Hegn” på 25.000 medlemmer.

- Jeg kan ikke acceptere, at man bare chikanerer medarbejdere, som sådan set arbejder lovligt inden for lovens rammer, uanset om man så er enig i loven eller ej, konstaterer han.

Den invitation ser formanden for ”Stop Vanrøgt af Dyr Bag Hegn”, Dorthe Bräuner Jensen, positivt på.

- Jeg tager gerne imod en kop kaffe, jeg har faktisk ventet på en invitation længe, siger hun med henvisning til, at ministeren tidligere har budt på kaffe.

Hængt ud

Den nye indbydelse kommer i kølvandet på Facebook-gruppens anklager om blandet andet korruption rettet mod Fødevarestyrelsen og politiet, hvor også medarbejdere bliver hængt ud. 

”Hvad skal vi overhovedet med Fødevarestyrelsen – en flok blinde og inkompetente ansatte – sikkert til skyhøje lønninger. Ved de overhovedet, hvordan en sund hest, kreatur eller i det hele taget dyr ser ud, når de trives? Nedlæg den STYRELSE – og ryd ud i Midt- og Vestjyllands Politienhed i samme omgang. Begge er vist købt og betalt til at lukke øjnene”, står der skrevet i en kommentar i gruppen.

Både Fødevarestyrelsen og Midt- og Vestjyllands Politi tager afstand fra anklagerne, der har haft konsekvenser for medarbejderne.

- Der er nogle, der godt kan leve med det, som accepterer, at det er sådan, det er. Modsat har vi også nogle, der er stoppet med dyreværnsvagter, fordi det blev for meget, fortæller veterinærchef hos Fødevarestyrelsen, Flemming Kure Marker.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi har man også nået en grænse.

- Det er fair, at man som forening eller menneske brænder for noget, men må også acceptere den lovgivning, der er, og de mennesker, der arbejder med det, siger  Claus Nørgaard, politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Dorthe Bräuner Jensen har tidligere forklaret, at hun ikke kan styre, hvad der bliver skrevet i kommentarsporene i gruppen. Hun fastholder fredag sin kritik af myndighederne. 

Man skal tale ordentligt

Anklagerne om korruption tager ministeren ikke så højtideligt. Han hæfter sig i stedet ved tonen.

- Det handler jo om, at man selvfølgelig skal tale ordentligt, og man skal også have belæg for påstande, som man lægger frem offentligt, fortæller han og uddyber:

- Man må gerne have alle de holdninger om myndigheder og alt muligt andet, men det ændrer ikke på mit syn om, at man altid skal tale ordentligt, både til hinanden og til myndigheder.

Venstres Anni Matthiesen ser gerne, at man kigger på, om de mange anmeldelser skal føre til omkostninger for anmelderen. 

5:00
Det skal have økonomiske konsekvenser, hvis man gentagne gange politianmelder en person, hvor der ikke bliver rejst sigtelse.