Fem atleter fra Midt- og Vestjylland vender hjem med medalje

OL i Paris er ved vejs ende, og her følger et overblik over, hvordan det gik for de midt- og vestjyske atleter.

Rasmus Lauge
Foto: Eloisa Lopez/Reuters/Ritzau Scanpix

Det sidste spyd er kastet og den sidste bane er svømmet. Søndag aften klokken 21.00 bliver der sat punktum for OL i Paris på Stade de France, når der er afslutningsceremoni. 

Her kan du se, hvordan de midt- og vestjyske atleter klarede sig i Paris. 

Helena Rosendahl Bach - svømning

Helena Rosendahl Bach til OL 2024
Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Titzau Scanpix

Svømmeren fra Holstebro svømmede sig til en fjerdeplads på kvindernes 200 meter butterfly. Hun var også i aktion på 100 meter butterfly, men her røg hun ud efter det indledende heat. 

Ida Karstoft - sprinter

Ida Karstoft
Foto: Alina Smutko/Reuters/Ritzau Scanpix

Det blev aldrig det OL, Ida Karstoft fra Lemvig havde håbet på. En drilsk skade i akillessenen gjorde, at hun var nødt til at trække sig inden sit sidste løb på kvindernes 200-meter. Dermed missede hun den semifinale, hun ellers havde drømt om. Nu venter en operation i akillessenen for den 28-årige sprinter.

Simon Hansen - sprinter

Simon Hansen
Foto: Alina Smutko/Reuters/Ritzau Scanpix

Heller ikke Simon Hansen fik det OL, han havde drømt om. Sprinteren fra Bording havde ellers kort inden OL sat dansk rekord på mændenes 100-meter med tiden 10,11 sekunder. Til OL løb han 10,39, hvilket ikke var nok til en plads i semifinalen. 

Turpal Bisultanov - brydning

Turpal Bisultanov
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Herning-bryderen Turpal Bisultanov blev et af de helt store højdepunkter ved OL set med midt- og vestjyske briller. Selvom han kom med på et afbud, lykkedes det ham at kæmpe sig til en OL-bronzemedalje i brydning. 

Rikke Mæng - skydning

Rikke Mæng
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Rikke Mæng fra Herning havde sat næsen op efter en finaleplads i 50 meter riffel, men til hendes store ærgrelse blev det kun til en 14. plads. Heller ikke i 10 meter luftriffel formåede hun at gå videre efter første runde. 

Kirstine Danstrup Andersen - bueskydning

Kirstine Danstrup Andersen
Foto: Punit Paranjpe/AFP/Ritzau Scanpix

OL i Paris blev en kort fornøjelse for Kirstine Danstrup Andersen. Den 26-årige bueskytte fra Holstebro tabte til kinesiske JIaman Li i 1/32.-delsfinalen. Efter konkurrencen sagde hun, at det havde været en overvældende oplevelse at være med til OL, og at det gjorde hende nervøs. 

Emma Norsgaard Bjerg - cykling

Emma Norsgaard Jørgensen blev i torsdags nummer syv til VM i enkeltstart.
Emma Norsgaard Jørgensen blev i torsdags nummer syv til VM i enkeltstart.
Foto: Jennifer Lorenzini / Ritzau Scanpix

Kvindernes landevejsløb blev ikke nogen videre succes for danske Emma Norsgaard Bjerg, der endte som nummer 49. I enkeltstarten gik det lidt bedre for cykelrytteren fra Silkeborg, da hun blev nummer 14. 

Kim Astrup - badminton

Kim Astrup
Foto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix

Kim Astrup fra Videbæk var en af de helt store midt- og vestjyske historier til OL. Sammen med makkerende Anders Skaarup Rasmussen var han et mulehår fra at snuppe en bronzemedalje i herrerne badmintondouble. 

Morten Graversen - kajak

Kajak
Foto: Yara Nardi/Reuters/Ritzau Scanpix

Morten Graversen fra Silkeborg nåede til den olympisk semifinale i mændenes firerkajak. I semifinalen blev det dog kun til en 5. plads og dermed også endestationen ved dette OL.

Emma Friis og Line Haugsted - håndbold

Emma Friis
Foto: Sameer Al-Doumy/AFP/Ritzau Scanpix

Emma Friis fra Herning og Line Haugsted fra Skive tilkæmpede sig en bronzemedalje sammen med de øvrige håndboldkvinder efter en sejr over Sverige i den sidste kamp. 

Rasmus Lauge og Mathias Gidsel - håndbold

Rasmus Lauge
Foto: Eloisa Lopez/Reuters/Ritzau Scanpix

Rasmus Lauge fra Bjerringbro vandt sammen med Skjern-drengen Mathis Gidsel en guldmedalje til Danmark efter finalesejren over Tyskland.