Lovgivningen er fulgt i Hilde-sagen, slår udvalgsformand fast
- Vi må bare sige, at vi er blevet bekræftet i, at vores folk har fulgt lovgivningen, siger Kristian Andersen.
Sagen om Hilde-Kristin Reed Mogensen fra Tim har fået tilskrevet endnu et kapitel.
For på trods af, at mange har fundet behandlingen af den kræftopererede dyrlæge forkert, så er lovgivningen blevet fulgt.
Det slår Kristian Andersen fra Kristendemokraterne fast. Han er formand for beskæftigelsesudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor sagen hører hjemme.
- Vi kan konstatere, at gældende lovgivning er fulgt i sagen, som også er blevet prøvet hos en juridisk konsulent for at få et tjek på, om vi kunne have overset noget, og det har vi ikke. Vi må bare sige, at vi er blevet bekræftet i, at vores folk har fulgt lovgivningen. Vi fik også forelagt en rapport, som viser, at vi i ni ud af ti sager rammer plet i forlængelsessagerne. Jobcentret bestræber sig på at følge lovgivningen, man kan også opleve, at nogle ting kører uhensigtsmæssigt, siger han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
Kristian Andersen har sammen med de seks øvrige medlemmer af beskæftigelsesudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune fået fremlagt en orientering om sagen, og udvalget har efterfølgende diskuteret sagen med administrationen.
Havde håbet, det var en fejl
Sagen om Hilde-Kristin Reed Mogensen startede den 29. maj i år - dagen før, hun skulle opereres for brystkræft.
Der modtog hun et brev i sin E-boks, fordi jobcenteret havde vurderet, at hun fra den 1. juni ikke længere havde ret til at modtage sygedagpenge.
Det ramte Hilde-Kristin Reed Mogensen hårdt, og hun håbede, at jobcenteret havde lavet en fejl i deres vurdering. Men sådan var det ikke.
I stedet fik Hilde-Kristin Reed Mogensen 14 dages forlængelse af sine sygedagpenge. Efterfølgende har kommunen bedt om en lægelig vurdering, som bliver taget med i betragtning, når der skal tages en ny beslutning.
Vil have lavet loven om
Reglen om sygedagpenge lyder på, at man som udgangspunkt kan få sygedagpenge i 22 uger i en periode på ni måneder.
Men det skal laves om. Sådan har Kristian Andersen tidligere sagt til TV MIDTVEST.
- Der er slet ikke tvivl om, at sygedagpengeloven er stram. Da man gik fra 52 uger til de 22 uger var det for at få folk tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt. Det er jo egentlig en god intention, men i sådan en situation her kan vi jo allesammen se, at der er en bagside, som ikke er i orden, sagde han.
- Uanset om loven er opfyldt eller ej, så synes jeg, det er en forkert måde at behandle mennesker på. Hvis det virkelig er sådan, så skal vi bede Folketinget om at se på den lov og få lavet den om.
Den holdning fik han opbakning i hos blandt andre Kristian Bøgsted fra Dansk Folkeparti.
Han er byrådsmedlem og har forlangt, at kommunen endevender sagsbehandlingsmetoderne på jobcenteret én gang for alle.
- Jeg mener, at vi fra byrådets side simpelthen skal have fintrawlet det her. Er det os, der har sat nogen forkerte retningslinjer? Er det kulturen? Eller hvad pokker er det, der er galt?, sagde Kristian Bøgsted.