En af julens gamle spiser deler vandene: - Smager som opvarmet figenstang
Hos Slagter Højslev laver de landsdelens bedste blodpølse, men ikke alle bryder sig om den specielle form for julemad.
For andet år i træk kan slagteren i Højslev prale med at lave den allerbedste blodpølse i Midt- og Vestjylland. Slagter Højslev er netop kåret som vinder af den årlige konkurrence.
Men hvad er hemmeligheden bag en god blodpølse? Den vigtigste ingrediens er bestemt ikke hemmelig.
- Det er blod. Det er det, der giver farven, understreger slagter Marco Hellerup fra Slagter Højslev.
Der skal også gryn, rosiner, sukker og krydderier i. Og så en masse fedt og flomme fra grisen.
- Den skal smage af jul. Simpelthen, slår slagteren fast.
Han tror på blodpølsens fremtid. Ikke mindst, fordi salget af blodpølse er steget markant i butikken, fortæller han.
Delte meninger hos den yngre generation
Det er en gammel tradition fra landet at lave blodpølse. Intet måtte nemlig gå til spilde fra den gris, der blev slagtet op til jul.
Men hvad siger den yngre generation. TV MIDTVEST testede vinderpølsen på en flok elever fra Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg.
- Jeg har aldrig smagt blodpølse før. Det ser lidt sjovt ud, siger Mathilde Godthaab.
Med lidt kanel og sirup ovenpå er hun dog imponeret kort efter.
- Det smager faktisk godt.
Frederik Jørgensen er mere rutineret udi blodpølsen.
- Jeg har smagt det masser af gange, og jeg elsker det hver gang, slår han fast.
- Smagen af kød og så den sødme, der er i det. Det dufter dejligt af jul, fortsætter han.
- Jeg elsker bare at sidde og spise kød. Især gris, tilføjer skolekammeraten Magnus Nielsen.
En anden elev har dog en lidt anden dom over blodpølsen.
- Det smager lidt af opvarmet figenstang, siger Daniella Jensen.
- Jeg tror ikke, jeg kommer til at spise det igen. I hvert fald ikke frivilligt, griner hun.