Stegt flæsk skal være med til at sikre medarbejderes job
Som noget nyt vil Stenbjerg Kro invitere gæster til arrangementer i vinterhalvåret.
Når kalenderen siger november, ville de fleste vil nok mene, at festivalsæsonen er slut. Men i Thy på Stenbjerg Kro har piben en anden lyd.
De inviterede nemlig til FlæskeFestival den første weekend i november.
Og med mere end 160 tilmeldte krævede det intet mindre end 130 kilo flæsk.
- Det er super fedt, at vi får en hel masse gæster ind, som ikke nødvendigvis plejer at komme her, siger Hanne Munk Pedersen, der er tjener på Stenbjerg Kro.
FlæskeFestival er bare ét af de initiativer, der henover vintersæsonen skal være med til at tiltrække flere gæster til Stenbjerg Kro.
Medarbejderne forsvandt
Hvis alt var, som det plejede, ville kroen så småt begynde at lukke ned for sæsonen nu. Men ikke i år.
For som noget nyt vil Stenbjerg Kro satse på flere arrangementer og få lukkedage henover vinteren. Det er, fordi krofatter Stefan Mortensen tidligere har erfaret, at han mistede sine medarbejdere, når kroen lukkede ned i vinteren.
- Førhen var det ganske normalt at man sendte folk hjem på dagpenge om vinteren, det var standard, siger Stefan Mortensen.
Samtidig erfarede kroejeren, at hans tidligere medarbejdere havde fået nye job, når sæsonen startede igen til foråret.
kan du ikke bare finde nogle nye medarbejdere til foråret?
- Det kan jeg ikke, det er virkeligt svært. Det skal være nogen, der passer ind, og nogen der er dygtige indenfor området.
Er det ikke bare dig, der ikke er god nok til at holde på dine medarbejdere?
- Jamen det er jeg så nødt til at gøre ved og have arbejde hele året rundt - og det er en ny udfordring. Der er ikke så mange gæster i ydersæsonen, at det før har været rentabelt, siger han.
De nye vintervagter tager Hanne Munk Pedersen glædeligt imod.
- Når man har et arbejde, man godt kan lide, så tror jeg ikke, der er nogen, der ønsker kun at arbejde halvdelen af året, siger hun.