Line flagede med regnbuens farver - en morgen fandt hun det i sin skraldespand

Episoden har skabt debat i en lokal facebookgruppe.

Regnbueflag i Bjerringbro
Foto: Privatfoto

Ved Line Malmkvist Gajos hoveddør hænger et flag i alle regnbuens farver - og flere til. 

Det stribede flag, som støtter LGBT+ bevægelsen, fik dog ikke lov at hænge ret længe. 

For torsdag eftermiddag var flaget pludselig væk. 

- Jeg tænkte, at det måske var fløjet væk - men jeg kunne ikke se det i nærheden. Så fandt jeg det senere i min skraldespand og tænkte, at det kunne da ikke være rigtigt. Hvem gør sådan noget? 

Sådan forklarer Line Malmkvist Gajos episoden, som gjorde hende så påvirket, at hun delte et opslag på den lokale Facebook-gruppe for borgere i Bjerringbro, hvor hun bor. 

Hun forklarer, at hun har flaget hængende, fordi LGBT+ personers rettigheder er meget vigtige for hende. 

- Jeg støtter alle, uanset hvem de er og hvilken seksualitet eller køn, de har, siger Line Malmkvist Gajos til TV MIDTVEST. 

Line Malmkvist hang sit flag op igen og tog et billede.
Line Malmkvist hang sit flag op igen og tog et billede.
Foto: Privatfoto

- Jeg blev ked af det, ærgerlig og fik en stor "øv"-følelse over det. Det er faktisk ret grænseoverskridende, at nogen er gået helt op til min hoveddør for at fjerne det, siger Line Malmkvist Gajos.

Hun føler sig overbevidst om, at flaget ikke er faldet ned af sig selv og derefter blevet smidt ud som affald. 

- Det var sat godt fast med gaffatape, så var det selv faldet af og fløjet ud af haven, så skulle det jo have blæst voldsomt, og det har det ikke gjort, konstaterer Line Malmkvist Gajos. 

Hun havde ikke regnet med, at nogen ville finde flaget så provokerende, siger hun.

- Men jeg finder det enormt provokerende, at folk kommer ind på min matrikel. Jeg har ikke hængt det op for at provokere. Jeg gør det for at vise min støtte til den her gruppe af mennesker, som jeg er overbevist om, er en mere udsat gruppe, end andre. Det er mennesker, som bliver chikaneret og udskældt bare for at være dem, de er, argumenter Line Malmkvist Gajos.

Line Malmkvist er ked af, at sådan en episode kan ske i Bjerringbro.
Line Malmkvist er ked af, at sådan en episode kan ske i Bjerringbro.
Foto: Privatfoto

Oplevelsen fik hende til at dele et billede af flaget og fortælle om sin oplevelse på den lokale Facebook-gruppe. Det opslag har i skrivende stund over 150 kommentarer. 

- Der er kommet vanvittigt mange kommentarer på Facebook, det havde jeg slet ikke regnet med. Det er dejligt at se, at langt de fleste kommentarer derinde heldigvis er positive og støttende, siger Line Malmkvist Gajos.

Hendes mål med opslaget er dog ikke at provokere eller skabe debat, siger hun, men at opfordre til tolerance overfor hinandens holdninger.

- Jeg er helt med på, at folk har forskellige holdninger, og det har jeg respekt for – men har man et problem med flaget, så kan man jo bare gå forbi, siger hun. 

Men flaget, og sagen, vækker følelser. Det har Line Malmkvist måtte sande. Selvom der er følelser indblandet, så er det ikke altid gavnligt at gå ind en debat, mener hun. 

- Jeg skal også selv øve mig i at "gå forbi" nogle gange, hvis jeg er uenig i noget. Jeg er også meget engageret i klimadebatten, og der kan jeg godt falde i. Men der kommer sjældent noget godt ud af de der debatter på Facebook, erkender hun. 

Kampen for at kunne have et regnbueflag hængende ved sin hoveddør tager hun gerne op. 

- Jeg har hængt flaget op igen, og det vil jeg blive ved med at gøre, uanset hvor mange gange, jeg skal det.