Jakob skal lave mad til kongen: - De vil gerne have noget lokalt

Kongeparret skal besøge Restaurant Ja i Holstebro.

2:35
Hør Jakob Jensbye fortælle om menuen.

Om blot 5 dage skal Restaurant Ja byde Kongeparret velkommen til frokostmiddag i deres lokaler i Holstebro.

Og Kong Frederik og Dronning Mary er kommet med særlige ønsker til menuen. 

- De vil rigtig gerne have noget med et lokalt præg, så det er noget fra Vesterhavet af - og så noget ude fra Klosterheden, fortæller køkkenchef Jakob Jensbye. 

Jakob Jensbye har da også selv store ambitioner for menuen.

- Sådan en dag vil man gerne lave et eller andet, som man selv synes er sjovt. Så finder man på noget, der også er sjovt at prøve, siger han. 

Frisk fisk på menuen

Kongeparret skal have serveret rødtunger til forret, og der bliver lagt ekstra meget kærlighed i at få fisken til at se flot ud. 

- Man skal i gang med at rense nogle ben og lege lidt med en tandbørste og noget. Noget lidt atypisk, som vi ellers ikke så tit bruger i køkkenet, fortæller Jakob Jensbye. 

Til hovedret står den på soufflefars lavet på krondyr, der smørres ud på et tynd brød, der så vikles om en krondyrfilet. Desserten kommer til at blive en helt særlig isret. 

Det er - for nu - buddet på de tre retter, som kongen og kompagni skal nå at spise på 55 minutter. 

- Så venter vi på, at det vi havde tænkt, vi gerne vil lave, det også bliver godkendt (af kongehuset red.). Og at de kan nå det, og at det er noget mad, de kan lide, siger Jakob Jensbye. 

Men køkkenchefen er ikke i tvivl om, at menuen er en konge værdig. 

- Jeg synes, de får noget af det sjoveste og bedste, vi kan præstere herovre, siger Jakob Jensbye.  

Udover Restaurant Ja skal kongeparret besøge Dansk Talentakademi og være med til at indvie et kunstværk på Storebro.