Carl og kammeraterne går til robot: Det er megahyggeligt
Robotter hitter som fritidsaktivitet. Et nyt tilbud til børn i Skjern blev nødt til at udvide holdet for at få plads til alle interesserede.
- Robotterne kommer!
Det forvarsel har vi efterhånden hørt en gang eller to. Men robotterne er her allerede rundt om i virksomheder og på uddannelsesinstitutioner.
Og her vil man gerne have børn til også at interessere sig for, hvordan man egentlig kan styre sådan en fætter.
Så i Skjern har de gjort det muligt for børn at gå til robot, lige så vel som man kan gå til håndbold, spejder eller gymnastik.
Den mulighed har blandt andre Carl Jonathan Dahl Kirk takket ja til.
De seneste fire uger har han lært at programmere robotter.
Og det har været sjovt at prøve at lære, hvordan man ved hjælp af elektroniske kommandoer kan få robotterne til at lystre.
- Det er mega, megahyggeligt at lave, siger Carl Jonathan Dahl Kirk.
Holdet blev overfyldt
Carl Jonathan Dahl Kirk går i 4. klasse, og sammen med 16 andre ligesindede har han de seneste fire uger haft mulighed for at gå til robot.
Fritidsholdet har lært det grundlæggende bag, hvordan man får en robotarm til at samle legetøj op.
De har også kunnet se, hvordan man får robotter til at køre så præcist, at man reelt kan bruge dem som en slags fjernstyrede fodboldspillere.
Allerede inden undervisningen begyndte, var lærerne overraskede over, hvor stor en succes, det ville blive. De havde regnet med, at der skulle en håndfuld elever til, før holdet kunne oprettes.
Og de kunne ikke have flere end 12 elever, hvis to lærere skulle kunne klare opgaven. Men pludselig havde 17 meldt sig til, og de to lærere måtte ud af finde tredje, så alle 17 kunne blive indviet i robotternes verden.
De 17 børn har taget godt imod robotterne, mener Henrik Stokholm, som er en af lærerne på robotholdet.
- De unge har taget fat i projektet på en helt fantastisk måde, siger Henrik Stokholm, der til daglig underviser i teknik og teknologi på EUX og det tekniske gymnasium, HTX.
Daniel overvejer teknisk uddannelse
Foruden at skabe en sjov fritidsaktivitet for de unge, vil han også gerne anspore børnene til at tage en uddannelse, hvor robotterne spiller en rolle.
For rundet om i industrien er der behov for robotkyndige hænder og hoveder.
Det ser da også ud til, at robotlegen har skabt interesse for en teknisk uddannelse hos nogle af deltagerne.
- Nu overvejer jeg lidt at gå på teknisk skole, hvor de her robotter er hentet fra. Så tænker jeg lidt, om jeg skal tage en uddannelse der, siger Daniel Skipper Lymann fra Skjern.
Carl Jonathan Dahl Kirk fra Tarm bakker op:
- Robotter er noget, jeg gerne vil være med til at udbrede, for det er måske fremtiden, siger han.