Eneste midt- og vestjyske restaurant blandt de nominerede: Drømmene er store
Når der på mandag skal uddeles priser i White Guide, så er Restaurant TRI fra Agger nomineret til hele fire af slagsen - og det er faktisk flest af alle restauranter i Danmark.
Årets osteservering, årets ret med fisk og skaldyr, årets bæredygtige restaurant og årets bedste restaurant.
Disse fire priser er Restaurant TRI i Agger nomineret til, når der mandag er uddeling af White Guide-statuetter på Axelborg i København.
Og det er noget Nicolas Min Jørgensen, der er af ejer og køkkenchef på Michelin-restauranten i Agger, er meget stolt af.
- Det er ret overvældende. Af alle restauranter i Danmark kan vi se, at vi er den restaurant, der er tildelt flest nomineringer i år, siger han.
Restaurant TRI har mange unge mennesker ansat, der ikke tidligere har oplevet nomineringer og priser. Derfor bliver det også en stor dag for hele restauranten, når de mandag finder ud af, om det bliver til priser eller ej.
- Først og fremmest forventer jeg, at vi får en god tur derover. Det er så heldigt, at når man bliver nomineret til så mange priser, så får man tilsvarende mange billetter til rådighed, så vi har mulighed for at tage stort set hele holdet med derover og sågar nogle af vores leverandører. Så det er vi super stolte af.
Selvom Nicolas Min Jørgensen er en ydmyg vestjyde,
har han dog alligevel ambitioner for turen til hovedstaden.
- Jeg har så meget respekt for vores fag, at jeg ikke nødvendigvis regner med at komme hjem med fire statuetter. Der er selvfølgelig nogle, vi synes, ligger mere til højrebenet. Jeg synes selv, at vi gør rigtig meget for bæredygtighed og for fisk og skaldyr, så det er i hvert fald to af nomineringerne, jeg drømmer om, siger han og forsætter.
- I "årets bedste restaurant" er vi nomineret sammen med Noma, Alchemist, Jordnær, Geranium, AOC og andre store to- og trestjernede Michelinrestauranter, så alene det at være sat op sammen med dem, er for os en kæmpe ting.
- De må kunne lide det, vi laver
Når alt kommer til alt, så er drømmen dog klar for Nicolas Min Jørgensen.
- Rent egoistisk set, så kunne jeg da godt tænke mig at tage alle fire statuetter med hjem. Det skal der ikke herske tvivl om, slår han fast.
Og selvom Restaurant TRI allerede råder over en Michelin-stjerne, så betyder White Guide-priserne stadig meget for dem.
- Det er en fagpris, så der er mange, der ikke ved, hvad det er, hvorimod alle ved, hvad en Michelinstjerne er. Men derfor giver det stadig et stort skulderklap i branchen og ikke mindst en masse motivation til at holde sig skarp, fortæller Nicolas Min Jørgensen.
White Guide anmelderne kommer rundt på restauranterne i landet én gang om året, og den ene gang, de har været på besøg i Agger, er de tydeligvis gået glade hjem.
- De må jo kunne lide det, vi laver herude, siger køkkenchefen med et grin.