Kort nyt

30. jun 2024 kl. 22:13

Søndagens eftersøgning af forsvundet student er slut - her er, hvad vi ved

Søndagens eftersøgning efter den forsvundne student er nu slut. 

Det oplyser Carsten Henriksen, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

Det, vi ved indtil videre, er, at en 20-årig mand natten til lørdag forsvandt i området omkring Nørresø i Viborg. 

Eftersøgningen begyndte natten til lørdag omkring klokken 2, da den 20-årige sammen med to venner forsøgte at sejle tværs over søen i kajakker. Her var det var kun de to kammerater, der kom i land.

Søndagens eftersøgning har foregået primært med helikopter og vandsøgshunde, der har sejlet rundt på søen i et forsøg på at få færten af den forsvundne 20-årig.

Politiet har søndag udtalt, at de ikke forventer at finde manden i live og formoder, at han er druknet.

Mandag morgen vil politiet vurdere, om eftersøgningen skal fortsætte. 

Herunder kan du læse mere om eftersøgningen søndag.

Kl. 18.10

DTU Aqua overvejer lakseforbud

Hvis der ikke findes en permanent løsning på problemerne ved Hestholm Sø, vil DTU Aqua anbefale, at der kommer et forbud mod at tage laks med hjem fra Skjern Å.

Det siger vicedirektør i DTU Aqua, professor Anders Koed, til TV MIDTVEST.

Der er opstået flere huller i brinken mellem åen og søen, og det betyder, at en tre fjerdedele af åens vand strømmer gennem søen. Dermed risikerer mange laks at blive ædt af skarver og gedder inde i søen.

Det er blandt andet den situation, der for forskerne til at reagere.

Kl. 16.49

Tre biler i harmonikasammenstød

Tirsdag eftermiddag var tre biler i et harmonikasammenstød på Viborgvej ud for nummer 109.

Det oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Ole Vanghøj.

- To blev kørt med ambulance til hospitalet til tjek, og så spærrede vi vejen i en times tid, mens vi fik ryddet op, siger han.

Ifølge vagtchefen er en 18-årig mand fra Kjellerup nu sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Kl. 16.06

Vingegaard lever med 50 sekunders tidstab til Pogacar

Jonas Vingegaard mistede tirsdag en del tid til Tadej Pogacar og er efter Tourens første fire etaper 50 sekunder efter sloveneren.
Jonas Vingegaard mistede tirsdag en del tid til Tadej Pogacar og er efter Tourens første fire etaper 50 sekunder efter sloveneren.
Foto: Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Jonas Vingegaard var ærgerlig over, at han ikke kunne følge med Tadej Pogacar på tirsdagens 4. etape af Tour de France.

Men den danske Visma-kaptajn havde på de første fire etaper i Touren forventet et større tidstab til Pogacar, som nu er 50 sekunder foran danskeren.

Pogacar kørte fra Vingegaard på det legendariske bjerg Col du Galibier og udbyggede forspringet på den efterfølgende nedkørsel.

- Pogacar kørte rigtig stærkt og fortjente sejren. Jeg kunne ikke følge med ham opad til sidst på Galibier. For at være helt ærlig er det egentlig bedre, end jeg havde forventet.

- Vi havde forventet at være op til to minutter bagud nu. Så på den måde kan vi egentlig være godt tilfredse, siger Vingegaard til TV 2.

Han ærgrer sig dog en smule over, at han ikke kunne holde hjulet på Pogacar på den sidste del af Col du Galibier. Det havde givet bedre forudsætninger for at kunne følge med UAE-stjernen på nedkørslen.

- Jeg var tæt på at kunne følge med ham. Jeg tabte en del tid til ham på den sidste del af nedkørslen, men nok mest af alt, fordi han er lidt tungere, end jeg er, siger Vingegaard.

Kl. 15.07

Vingegaard knækket af Pogacar

Tourens 4. etape endte med, at den gule førertrøje skiftede overkrop. 

Det skriver TV 2 på sin hjemmeside.

Vingegaard kunne ikke følge med Pogacar, der kørte alene over stregen. 

På den lange nedkørsel trykkede Pogacar til og øgede til danskeren og de andre konkurrenter, skriver mediet.

Det var første gang i årets tour, at Vingegaard ikke kunne følge med Pogacar.

Kl. 14.27

Trepartens aftale vil fjerne hver tiende ko fra landbruget

Hvis den grønne treparts aftale føres ud i livet, kan det betyde, at hver tiende ko vil forsvinde fra landbrugets produktion.

Det viser beregninger fra Finansministeriet, der har undersøgt produktionsnedgangen i landbruget som følge af indførslen af CO2-afgiften samt tilskud til fodertilsætningsstoffer og regulering af gødning.

Produktionen af kvæg vil falde med 9,3 procent i 2035, mens produktionen af grise vil falde med 6,3 procent i 2035.

Landbrugets dyr er den største kilde til udledning af drivhusgas, og størrelsen på den animalske produktion er derfor en central diskussion i den grønne omstilling.

En nedgang på 9,3 procent i kvægbestanden er væsentligt mindre, end grønne økonomer tidligere har anbefalet.

Miljøøkonomisk vismand Lars Gårn Hansen fra Københavns Universitet har med Det Økonomiske Råd anbefalet en afgift på 1200 kroner per ton CO2-ækvivalent, hvilket ville medføre 25 procent færre landbrugsdyr.

Kl. 14.08

Maj blev varmere end juni for første gang i mindst 150 år

Dette års maj måned har for første gang i mindst 150 år været varmere end juni måned i Danmark. For gennemsnitligt var temperaturen 0,1 grad højere i maj end i juni måned.

Det oplyser Danmarks Metrologiske (DMI) Institut i en pressemeddelelse.

Det er ikke sket før i de 150 år, hvor DMI har målt landsdækkende temperaturer, lyder det.

DMI's klimatologer har opgjort juni måneds gennemsnitstemperatur til 14,5 grader mod 14,6 grader i maj måned, står der i pressemeddelelsen.

Ifølge klimatologerne ligger junis gennemsnitstemperatur på det sædvanlige, mens gennemsnitstemperaturen i maj er en del højere, end den plejer at være.

Ifølge klimanormalen for perioden mellem 1991 og 2020 er gennemsnitstemperaturen i maj i Danmark 11,4 grader.

Klimatologerne kalder det "vejrmæssige tilfældigheder", skriver DMI.

Kl. 14.03

Tillidsrepræsentant efter afgørelse: - Det har været en belastning for min kollega

Statsadvokaten i Viborg har netop lukket en sag, hvor en betjent ved Midt- og Vestjyllands Politi i oktober sidste år skød en knivbevæbnet mand på åben gade i Holstebro.

Den 32-årige mand mistede livet, efter han blev skudt, og derfor skulle både af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) og Statsadvokaten undersøge sagen.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politis tillidsrepræsentant Niels Brohm var det en forventelig afgørelse.

- Som jeg ser det, så er der handlet efter det, som kollegaerne er trænet til. Der er en forventning fra befolkningen om, at politiet handler, når folk er i livsfare, forklarer han og tilføjer:

- Det er rart for min kollega, at der ikke er noget at komme efter. Men det har været en belastning for min kollega at vente lang tid på en afgørelse.

Tillidsrepræsentanten understreger, at det er en ulykkelig sag uanset resultatet. Han mener dog, at afgørelsen burde komme tidligere, da det er en belastning for betjenten at vente i et halvt år, mens undersøgelserne er i gang.

Kl. 13.16

Silkeborgenser idømt 14 års fængsel for handel med kokain

En 33-årig mand fra Silkeborg er tirsdag blevet idømt 14 års fængsel for handel med knap 24 kilo kokain.

Dommen er faldet ved Retten i Aarhus, oplyser National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

Jesper Bechmann Søiberg er dømt for i 11 tilfælde fra december 2019 og et år frem at have købt og videreoverdraget i alt knap 24 kilo kokain. Det skete sammen med flere medgerningsmænd.

De mange handler og overdragelser foregik forskellige steder i landet - dog primært i Østjylland. Handlerne blev arrangeret på den krypterede kommunikationsplatform Sky ECC.

Politiet har dog fået adgang til beskederne.

- Jeg er tilfreds med dommen, der afspejler overtrædelsernes omfang og alvor. NSK har ved hjælp af dekrypteret kommunikation kunnet oprulle et netværk, som i en længere periode har stået for handel og distribution af hård narkotika, siger specialanklager Jhin Lee fra NSK.

NSK oplyser, at den 33-årige silkeborgenser samtidig er dømt for et forhold af ulovlig våbenbesiddelse i 2020.

Retten har desuden konfiskeret 315.000 kroner, som vurderes at være den dømtes udbytte fra den ulovlige handel.

Den 33-årige blev sammen med flere andre personer anholdt ved en koordineret aktion i februar 2023. Flere af de anholdte er siden idømt lange fængselsstraffe.

Jesper Bechmann Søiberg har anket dommen.

Kl. 13.15

Statsadvokat lukker skudsag

Statsadvokaten i Viborg lukker en sag, hvor en betjent ved Midt- og Vestjyllands Politi i oktober sidste år skød en knivbevæbnet mand på åben gade i Holstebro.

Det oplyser vicestatsadvokat ved Statsadvokaten i Viborg Karin Jølner til TV MIDTVEST.

- Der kan ikke gøres et strafferetligt ansvar gældende over for betjenten. Derfor er sagen lukket, siger vicestatsadvokaten.

28. oktober sidste år mistede 32-årig mand mistede livet, efter han blev skudt af politiet på gaden i centrum af Holstebro.

Sagen har efterfølgende været undersøgt af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der efter flere måneders efterforskning overgav sagen til Statsadvokaten i Viborg.

Det er normal praksis, at DUP undersøger politiet i sager, hvor politiet afgiver skud og en person kommer til skade eller efterfølgende afgår ved døden.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser til TV MIDTVEST, at man ikke har nogen kommentarer til afgørelsen.

Kl. 12.32

Pas på tabt gods på Midtjyske Motorvej

Opdatering

  • Advarslen er fjernet igen.

Vejdirektoratet advarer om tabt gods på rute 18, Midtjyske Motorvej fra Vejle mod Herning, mellem afkørsel 12 Brande N og afkørsel 13 Arnborg.  

De opfordrer alle trafikanter til at passe på.

Kl. 12.18

FCM med ny strategi for kvindefodbolden

FC Midtjylland har udformet et stratetisk indsatsområde for deres kvindefodbold: De sigter mod den bedste liga, Gjensidige Kvindeligaen, og så vil de være hele regionens hold.

Det skriver de i en nyhed på deres egen hjemmeside.

FCM Kvindefodbold begynder denne sæson i den næstbedste danske række, 1. division, og hvis det lykkes dem at placere sig som et af de fire øverste hold,  går de videre til kvalifikationsspillet, hvor man spiller om to pladser, der giver adgang til den bedste række i den efterfølgende sæson. 

I forhold til at være 'hele regionens hold' har klubben udtalt en målsætning om, at 70 procent af spilletiden skal gå til lokalt udviklede spillere.

Kl. 11.47

Ingen livreddende aktioner i første weekend af sæsonen

Livredderne fra Trygfondens Kystredning har ikke har nogen livreddende aktioner i sæsonens første weekend.

Det oplyser Trygfonden i en pressemeddelelse tirsdag.

Trygfondens Kystredning er til stede i Hvide Sande, Søndervig, Thyborøn Strand samt Nørre Vorupør i Midt- og Vestjylland.

I alt har der været fire førstehjælpsaktioner, 15 forebyggende aktioner og 360 oplysende indsatser på de tre strande.

Kl. 11.28

Studerende på AU Viborg kan få hesten med på campus

Som den eneste universitetscampus i landet tilbyder AU Viborg, at studerende kan få opstaldet deres hest på campus.

Det oplyser Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

AU Viborg ligger ved Foulum øst for Viborg, hvor der er god plads.

- Derfor tilbyder vi en del af vores kommende studerende, at de kan få opstaldet deres hest hos os, så de ikke behøver at skilles fra den, når de rejser hjemmefra for at studere, siger Charlotte Lauridsen, der er institutleder på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, i pressemeddelelsen.

Udover de 20 heste, som studerende kan få opstaldet, regner AU Viborg med selv at opbygge en hestebestand på 16 heste, der kan indgå i undervisningen på Veterinærmedicin og Dyrevidenskab.

Kl. 10.58

Skjern Håndbold med nyt overskud

For 22. gang siden år 2000 har virksomheden Skjern Håndbold sorte tal på bundlinjen.

Det oplyser håndboldklubben i en nyhed på sin hjemmeside.

Det samlede overskud ender i niveauet plus 100.000 kroner.

- Resultatet er et tydeligt bevis på den enestående opbakning, vi møder fra vores mange sponsorer, det rekordhøje antal sæsonkortholdere og de mange fans, der uge efter uge har bakket fantastisk op, siger direktør Carsten Thygesen i Skjern Håndbold til klubbens hjemmeside.

Egenkapitalen i selskabet lyder nu på cirka 5,1 millioner kroner.

Kl. 10.52

Stifter af Nielsen Car Group træder tilbage som direktør

Stifter og ejer af Nielsen Car Group Bjarne Nielsen har valgt at træde tilbage som administrerende direktør.

Det oplyser bilkoncernen i en pressemeddelelse.

Han overlader direktørstolen til Anders Nielsen, der kommer fra en stilling som driftsdirektør i Nielsen Car Group.

- Anders har været en del af koncernen siden 2010 og har bevist, at han besidder det, som det kræver at stå i spidsen for mere end 500 ansatte. Jeg har derfor fuld tillid til, at han vil træffe de rette beslutninger og sikre en god forretning i årene fremover, udtaler Bjarne Nielsen i pressemeddelelsen.

Bjarne Nielsen stiftede sin første bilforretning i 1988.


Kl. 10.14

Klager får ombudsmanden til at stille spørgsmål til Familieretshuset

På baggrund af flere klager har Folketingets Ombudsmand nu bedte Familieretshuset om at redegøre for sagsbehandlingstider i konkrete sager om værgemål.

Det oplyser Folketingets Ombudsmand i en pressemeddelelse.

Sagerne handler om blandt andet brug af mindreåriges midler, etablering af værgemål og ændring af værgemål.

Ombudsmanden har bedt om at få oplyst, hvilke initiativer Familieretshuset har iværksat – eller planlægger at iværksætte – for at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

I et debatindlæg på Altinget har direktør i Familieretshuset Anette Hummelshøj at man blandt andet er udfordret af manglen på psykologer.

Familieretshuset har blandt andet en afdeling i Ringkøbing.

Kl. 09.47

Genåbner for fiskeri i Storå

Vandtemperaturen i Storå vest for Vandkraftsøen er nu faldet så meget, at fiskeriet nu kan genoptages.

Det oplyser Holstebro Kommune på Facebook.

Fiskeriet blev sidste uge instillet på grund af høje temperautrer, som stresser fiskene.

Kl. 09.26

Anhænger med biler brød i brand

En lastbilanhænger med tre brugte biler brød tirsdag formiddag i brand på motorvejen ved Regionshospitalet Gødstrup.

Det oplyser indsatsleder ved Brand og Redning MidtVest Anders Gjørret.

Omkring klokken 10.30 blev han kaldt til en motorvejsafkørsel, hvor lastbilchaufføren var kørt af.

Lastbilchaufføren havde kørt to ud af tre biler af anhængeren, mens han havde slukket branden i den tredje bil.

Brandvæsnet formoder, at branden er opstået på grund af problemer med anhængeren.

Anhængerbrænden er nu slukket.

Kl. 09.09

Kanonslagsdom udskudt

Retten i Herning afsiger tirsdag ikke dom i en sag, hvor en 17-årig dreng fra Bording er tiltalt for at kaste med kanonslag tæt på 18-årige Christoffer Skovdal Nielsen.

Det oplyser TV MIDTVESTs reporter, der er til stede ved retten.

Et af anklagemyndighedens centrale vidner er ikke mødt ikke op i retten.

Anklagemyndigheden har besluttet, at sagen ikke kan gøres færdig uden vidnet.

Derfor har dommeren besluttet at udsatte afgørelsen til 12. august 2024.

Kl. 08.40

Unge mænd endte med flækkede øjenbryn og løsslåede tænder, da de ville stoppe slagsmål ved Lidl

Et skænderi udviklede sig mandag aften til en voldsepisode med flækkede øjenbryn og løsslåede tænder foran Lidl på Marsk Stigs Vej i Viborg.

Det fortæller politikommissær ved lokalpolitiet i Viborg Peter Søndergård.

Ifølge politikommissæren udsprang slagsmålet af en diskussion mellem en 36-årig mand og en 26-årig kvinde.

- Det udviklede sig til fysisk konfrontation, siger Peter Søndergård.

- Og her er der så to unge mænd, der vil lægge sig imellem de to for at stoppe slagsmålet, siger han.

De to unge mænd er henholdsvis 30 og 31 år gamle.

- De bliver så involveret. Én får flækket et øjenbryn, og én får slået sine tænder løse, siger Peter Søndergård.

- Undervejs trak de en paraply og forsvarede sig med den, men den gik i stykker, tilføjer han.

Ifølge Peter Søndergård sigtes den 36-årige mand, der først diskuterede med kvinden, efter straffelovens milde voldsparagraf, § 244, da politiet ankommer til stedet.