Et af de travleste år nogensinde hos dyrenes redningsfolk: Særligt to dyrearter har haft brug for hjælp

Dyrenes Beskyttelse har netop gjort status over, hvor mange gange i år dyr har været i nød.

dYRNES BESKYTTELSE
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Det er den tid på året, hvor det for mange er på tide at gøre status. Det gælder blandt andet hos Dyrenes Beskyttelse, og her er konklusionen ikke til at tage fejl af, når det kommer til belastningen på Dyrenes Vagtcentral.

Det fortæller organisationen i en pressemeddelelse.

- Det har været et af de travleste år for vores beredskab nogensinde, fortæller Yvonne Johansen, der er dyreværnschef hos Dyrenes Beskyttelse, i pressemeddelelsen.

Dyrenes Vagtcentral er et sted, man kan ringe ind for at alarmere om dyr i nød. Her er der tilknyttet et beredskab bestående af dyrereddere, skytter og schweisshundeførere, som er parate til at hjælpe alle slags dyr.

En ny opgørelse viser, at beredskabet hos Dyrenes Vagtcentral er rykket ud til 27.147 tilfælde i år til og med november, hvor dyr enten har været i nød eller potentielt forsømte. Det er 46 procent mere end i 2018, og faktisk er det reelle tal for 2023 endnu højere.

To dyr står for mere end halvdelen af sagerne

Organisationen trækker nemlig også på Falck, når de frivillige reddere fra Dyrenes Beskyttelse ikke kan nå frem i tide, og dermed ender tallet på 34.750 sager. Her er der særligt to dyrearter, der sætter sig på en del af tilfældene.

- Katte og hjorte fylder meget, fortæller Yvonne Johansen.

Faktisk står der katte og hjorte på hele 53 procent af alle sagerne. Det drejer sig blandt andet om påkørte hjorte og efterladte killinger.

- Mange af kattene ender på et af Dyrenes Beskyttelses ni internater. I alt 6.346 katte er således formidlet til nye hjem i indeværende år, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Folk er mere opmærksomme

Selvom det kan lyde som en kedelig udvikling, så er det faktisk ikke engang sikkert, at stigningen i antal sager er lig med, at flere dyr er i nød. Forklaringen kan nemlig også findes i, at vi danskere er blevet mere opmærksomme på, om dyr har det godt eller ej, lyder det.

- Vores oplevelse er, at danskerne bruger naturen meget og er blevet mere opmærksomme og bedre til at vurdere, hvornår et dyr trænger til hjælp, fortæller Yvonne Johansen.

Derfor vurderer organisationen også, at det er et aktivitetsniveau, som de lige så godt kan vænne sig til. Yvonne Johansen er dog fortrøstningsfuld på vegne af beredskabet hos Dyrenes Beskyttelse.

- Beredskabet har virkelig en enorm bredde. Det strækker sig fra vores kredsformænd, der også hjælper dyr og mennesker i sociale sager til vildtplejeren, der plejer og genudsætter en skadet musvåge. Alt sammen muliggjort af private donationer og frivillige kræfter, hvilket er fantastisk, siger Yvonne Johansen.

Dyrenes Vagtcentral kan kontakte på telefonnummer 1812.