Misbrugsbehandler: Kokain er blevet lige så almindeligt som en fyraftensøl
Afdelingsleder på Behandlingscenter Tjele er ikke overrasket over antallet af sigtelser mod købere af narko i Skive.
Det kom formentlig som en ubehagelig overraskelse for mange skibonitter, da Midt- og Vestjyllands Politi onsdag morgen oplyste, at 275 personer i Skive-området kan se frem til at blive sigtet for køb af kokain.
Men for misbrugsbehandlere er overraskelsen knap på stor.
- Hvis man kiggede nærmere på alle andre mindre eller større byer, ville det samme helt sikkert gøre sig gældende. Det er meget almindeligt i dag at tage kokain. Det er lige så almindeligt, som det engang var at tage en fyraftensøl, siger Christina Bredahl Frederiksen, der er afdelingsleder i Behandlingscenter Tjele.
Hun fortæller, at behandlerne oplever en massiv stigning i antallet af personer, der tager hash og kokain, og brugerne er, hvad hun betegner som helt almindelige mennesker. Mange vælger lige at prøve kokain en enkelt gang og oplever, at de får det fantastisk.
- Problemet er bare, at man også bliver afhængig af det, og det gør man altså meget, meget hurtigt. Ikke kun fysisk, men også psykologisk, fordi man føler, at man kan gå på vandet, siger Christina Bredahl Frederiksen.
Sigtelserne mod de 275 personer kommer i kølvandet på politiets aktion mod den gruppe personer, der i Skive går under navnet Porsche-banden. I sidste uge blev syv personer varetægtsfængslet for omfattende salg af kokain, og nu har politiets rettet søgelyset mod bandens kunder.
Porsche-banden har i længere tid skab utryghed i Skive, men samtidig har flere personer altså støttet handlen med narko i området.
- Man må bare indse, at når man køber hård narkotika, så vil man i sidste ende understøtte organiseret kriminalitet på en eller anden måde, siger politiinspektør Hans Roost.