Ny aftale skal hjælpe unge uden job – FC Midtjylland hjælper allerede

Folketinget afsætter over 1,3 milliarder kroner til at få unge i job eller uddannelse.

Nathalie Dahl føler, hun har fået en ny chance i livet gennem projektet FCM Samfund.
Nathalie Dahl føler, hun har fået en ny chance i livet gennem projektet FCM Samfund.
Foto: Tina Bangsgaard, TV MIDTVEST

Et bredt flertal i Folketinget har indgået en aftale om at afsætte mere end 1,3 milliarder kroner frem mod 2035 for at få flere unge mellem 15-24-årige i arbejde eller uddannelse.

Bag aftalen står SVM-regeringen samt SF, Det Konservative Folkeparti og De Radikale. Aftalen fokuserer særligt på unge med psykiske eller sociale udfordringer, hvor en stor del af midlerne skal bruges til at bygge bro mellem psykiatrien og arbejdsmarkedet.

- Det er med ydmyghed, at vi adresserer denne gruppe. Der er et stort potentiale, men der er en grund til, at ingen er lykkedes med at knække kurven, siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) på et pressemøde.

FC Midtjylland gør allerede indsats

En del af aftalen indebærer samarbejde med organisationer og erhvervsliv, som har erfaring med at få unge tilbage på sporet. 

FC Midtjylland er et eksempel på, hvordan sportsverdenen kan bidrage til den mission. Gennem projektet FCM Samfund "Sammen går vi på banen" hjælper klubben nemlig unge med at finde deres styrker og potentiale, uanset om de har en baggrund i sport eller ej.

- Vi vil gerne bruge vores platform til at hjælpe unge med at finde deres talenter, siger Preben Rokkjær, der er direktør ved FCM Samfund. 

Unge finder retning i livet

Flere unge har allerede fået gavn af projektet FCM Samfund. Et af projekternes formål er at finde de unges talenter, og det oplevede Nathalie Dahl på egen krop, da projektet hjalp hende tilbage på sporet af livet igen. 

- Jeg mistede begge mine forældre, og jeg manglede en retning i livet og vidste ikke, hvor jeg skulle gå hen, siger Nathalie Dahl fra Herning. 

Her hjalp FCM Samfund hende gennem et 26 ugers forløb, der blandt andet inkluderer søvncoaching og personlig udvikling.

- Det har været skelsættende at være her. Jeg mistede alt, da jeg mistede min mor og far, og det at de så mig og kunne hjælpe mig med at finde mit talent har været altafgørende, siger Nathalie Dahl og tilføjer:

- Jeg bliver helt vildt rørt over at andre får lov til at prøve og få succes i deres eget liv. 

Aftalen fra Folketinget har til formål at støtte flere af den slags initiativer, som kan hjælpe unge med at finde retningen og deres potentiale og skabe en bedre fremtid for dem selv og samfundet.